Cordyceps sinensis je vrsta gobe, ki raste na v odročnih goratih območjih Tibeta in Nepala. Gre za zajedalsko gobo, ki zraste na svojih gostiteljih, ki jih ponavadi predstavljajo ličinke metuljev. Zaradi svojega posebnega življenjskega cikla in izjemne odpornosti je skozi čas postala simbol vzdržljivosti in povezanosti z naravo.
V kitajski tradiciji je znana kot "goba dolgoživosti", saj so verjeli, da podpira mladosten videz, telesno vitalnost in celostno ravnovesje. Zaradi teh lastnosti je bila nekoč rezervirana le za cesarje in visoke sloje, danes pa njena priljubljenost presega tradicionalne okvire, saj jo zaradi njenih zanimivih lastnosti cenijo po vsem svetu.
V kulinariki se Cordyceps sinensis pogosto uporablja kot sestavina toplih napitkov, juh in riževih jedi, saj njena blaga, zemeljska aroma odlično dopolnjuje raznolike okuse. Priljubljena je tudi kot dodatek v zeliščnih mešanicah, kjer poudarja naravno harmonijo in polnost okusov.
Bogata je s hranili, kot so aminokisline, polisaharidi in številna mikrohranila, zaradi česar je priljubljena izbira za podporo telesnega ravnovesja. Prav zaradi njene edinstvene sestave in dejstva, da je v naravi izjemno redka jo mnogo ljudi uvršča kar med naravne zaklade, ki že stoletja ostajajo nepogrešljiv del človeške prehrane.